* ・゚✧♡ Empower your Universe ♡✧・゚ *

De helende eigenschappen van kristallen - DEVA LOVES

De helende eigenschappen van kristallen

 

DE HELENDE EIGENSCHAPPEN VAN  STENEN EN KRISTALLEN

Wil je je op persoonlijk en spiritueel niveau verder ontwikkelen? Verdiep je dan in de helende eigenschappen van kristallen, die al duizenden jaren in diverse culturen en beschavingen worden gebruikt. Kristallen vertonen, net als alles in het universum, trillingen. Elk kristal heeft een energieveld dat door die trillingen een positieve wisselwerking kan hebben met jouw eigen energieveld. Zo kunnen ze de energie in je lichaam op een natuurlijke manier sturen, absorberen, versterken en concentreren. Elke steen heeft een unieke energie met positieve eigenschappen, afhankelijk van het type, de kleur en de vibratie van de steen. Door met kristalenergie te werken, help je jouw lichaam in zijn natuurlijke staat te herstellen en alle aspecten van jouw persoonlijkheid in balans te brengen. Dit kan leiden tot een gezondere geest, een gezonder lichaam, een positievere houding en een fijner leven.

De vorming van kristallen

amethist cluster

Kristallen worden gevormd op natuurlijke wijze in de aardkorst door het afkoelen van magma dat uit de aardkern komt. Dit proces, ook wel kristallisatie genoemd, kan miljarden jaren duren en wordt beïnvloed door verschillende factoren zoals temperatuur, druk en chemische samenstelling. Zelfs onzuiverheden spelen een rol in de vorming van kristallen. Zo kunnen kwartskristallen, die van nature doorzichtig zijn, door de aanwezigheid van ijzer of mangaan een heldere paarse of roze kleur krijgen, waardoor varianten zoals amethist en rozenkwarts ontstaan.

Hoe werken kristallen?

malachiet tumblestones

De oude Sumeriërs gebruikten als eersten kristallen, vanwege hun magische eigenschappen. Ze verwerkten ze in sieraden en in geneesmiddelen. De oude Egyptenaren droegen turkoois, lapis lazuli, kwarts en carneool als sieraden en gebruikten malachiet en galeniet voor cosmetica. En in de traditionele Chinese geneeskunde worden kristallen zoals rozenkwarts en jade al meer dan vijfduizend jaar vanwege hun helende eigenschappen gebruikt.

 

Uit onderzoek is gebleken dat sommige kristallen ook energie kunnen geleiden. In 1880 ontdekte de Franse natuurkundige Pierre Curie het ‘piezo-elektrisch effect’. Hij nam waar dat verschillende stenen, waaronder kwarts en topaas, elektrische spanning produceerden wanneer er mechanische druk op werd uitgeoefend. Daarom worden kristallen tegenwoordig op grote schaal gebruikt in elektronische apparaten als computers, mobiele telefoons en tv-schermen, maar ook in verzorgingsproducten en medische apparatuur.

 

Wanneer we ons bewuster zijn van de verschillende frequenties om ons heen, dan kunnen we ook de effecten voelen die ze op ons leven hebben. Of je nu stress en angsten wilt verminderen met amethist of overvloed en succes wilt aantrekken met citrien, kristallen zijn krachtige hulpmiddelen die we op verschillende manieren kunnen gebruiken om ons leven positief te beïnvloeden.

 

 

MINERALEN, STENEN, KRISTALLEN EN EDELSTENEN; WAT IS HET VERSCHIL?

Hoewel de woorden 'mineraal', 'steen', 'kristal' en 'edelsteen' vaak door elkaar worden gebruikt, impliceren ze eigenlijk verschillende structuureigenschappen.

Mineraal

Mineralen zijn natuurlijke vaste stoffen die een specifieke chemische samenstelling en kristalstructuur hebben. Hoewel niet alle mineralen kristallen zijn die met het blote oog zichtbaar zijn, bevatten ze wel microscopisch kleine kristallen. Er zijn een aantal belangrijke kenmerken die een stof als mineraal definiëren: het moet in de natuur voorkomen, het bevat geen organische stoffen, bij kamertemperatuur in vaste toestand zijn, een duidelijke chemische samenstelling hebben en een geordende interne structuur hebben.

tumblestenen lapis lazuli

Steen

Steen of gesteente, bestaat uit een vaste combinatie van verschillende mineralen en heeft niet de specifieke chemische samenstelling die je normaal in een mineraal aantreft. Dus een steen bevat altijd meerdere mineralen en heeft een natuurlijke oorsprong. Een populair gesteente is bijvoorbeeld Lapis Lazuli. Dit bestaat uit lazuriet, calciet en pyriet.

Kristal

crystal point

De meeste mineralen komen in de natuur voor als kristallen. Een kristal is een vaste stof die bestaat uit ionen, atomen en moleculen in een geordend, zich herhalend patroon. Dus de atomen staan op zeer nauwkeurige afstanden en onder nauwkeurige hoeken van elkaar om zo een kristal te kunnen vormen. De kristalstructuur kan de fysieke eigenschappen van een mineraal beïnvloeden, bijvoorbeeld kleur, glans, textuur en vorm. Populaire kristallen van één mineraal zijn: amethist, bergkristal, citrien, calciet en robijn.

 

Edelsteen

set van edelstenen

Een edelsteen is een waardevol mineraal of kristal dat gesneden en gepolijst is voor gebruik in sieraden en andere sierobjecten. De waarde van een edelsteen hangt af van de schoonheid, kwaliteit, het formaat, de zeldzaamheid en de kleur.

 

Word jij ook zo enthousiast van dit onderwerp en wil je je dagelijks omringen met dit natuurlijke moois, neem dan een kijkje in de webshop van Deva Loves. Kijk en voel wat je aanspreekt en wat met jou resoneert. Laat je betoveren door de magie van kristallen en ontdek wat deze bijzondere stenen voor jou kunnen betekenen.

 🤍 X

 

Vorige post
Volgende post