Wat is Labradoriet

Labradoriet is een bijzondere edelsteen met een unieke uitstraling. Het staat bekend om zijn prachtige iriserende kleurenspel, dat kan variëren van blauw en groen tot goud en paars. Deze edelsteen behoort tot de feldspaatgroep en is voornamelijk te vinden in stollingsgesteenten in Canada, Finland en Madagascar.

Een van de meest opvallende kenmerken van labradoriet is zijn optische effect, genaamd labradorisatie. Dit is het vermogen van de steen om licht te breken en te weerkaatsen in verschillende kleuren. Dit effect ontstaat doordat de steen microscopische laagjes heeft die licht op verschillende manieren weerkaatsen.

Labradoriet wordt vaak geassocieerd met metafysische eigenschappen die intuïtie, creativiteit en spirituele groei bevorderen. Het wordt gezien als een beschermende steen die negatieve energieën afweert en het zelfvertrouwen en de communicatie verbetert. Daarnaast wordt labradoriet ook wel gebruikt om de aura te reinigen en in balans te brengen.

In de wereld van edelstenen en sieraden is labradoriet een populaire keuze vanwege zijn unieke uitstraling en bijzondere eigenschappen. Het wordt vaak gebruikt in sieraden zoals oorbellen, kettingen en armbanden, maar ook in decoratieve objecten zoals beeldjes en stenen. Als je op zoek bent naar een edelsteen die niet alleen mooi is, maar ook spirituele eigenschappen heeft, dan is labradoriet zeker het overwegen waard.

Bekijk hier onze sieraden met Labradoriet.