* ・゚✧♡ Empower your Universe ♡✧・゚ *

11 manieren voor het reinigen van je stenen en kristallen - DEVA LOVES

11 manieren voor het reinigen van je stenen en kristallen

Veel mensen gebruiken kristallen om hun mind, lichaam en ziel te kalmeren. Sommigen ervaren dat kristallen op een energetisch niveau werken, en natuurlijke vibraties uitsturen.

Kristallen leggen lange afstanden af, van bron/mijn tot verkoper. Elke overgang stelt de steen bloot aan energieën die mogelijk niet in lijn zijn met die van jou. Daarom moet elk kristal dat in jouw bezit komt worden gereinigd en ook als je het regelmatig gebruikt voor heling of meditatie.

Het regelmatig reinigen en opladen van je stenen is de enige manier om je kristal terug te brengen naar zijn natuurlijke staat. Dit reinigings ritueel kan ook jouw eigen gevoel van doel nieuw leven inblazen.

Wanneer je je kristallen en edelstenen reinigt, houd je ze niet alleen glanzend, maar blijven ze volledig opgeladen. Het reinigen is niet ingewikkeld. Het is wel belangrijk dat je weet welke methode voor jouw kristal of edelsteen geschikt is. De stelregel is: ‘hoe meer je een kristal of edelsteen gebruikt, hoe frequenter deze gereinigd moet worden’. 

1. Stromend water

Water neutraliseert de opgeslagen negatieve energie en geeft deze energie terug aan de aarde. Het beste kun je stromend water (uit een rivier) gebruiken, maar je kunt je steen ook onder kraanwater afspoelen.

Welke stenen: Deze methode is geschikt voor harde stenen zoals kwarts. Deze methode is niet geschikt voor poreuze stenen zoals Seleniet, Kyaniet, Haliet, Calciet, Celestiet, Mica etc.

Hoe: Dompel je steen of kristal minimaal één minuut onder. 

2. Nieuwe maan/ volle maan

De maan kan kristallen en edelstenen op een diep energetisch niveau reinigen. Een volle maan biedt een energie van loslaten en een nieuwe maan een energie van groei. Maanlicht helpt je kristallen en edelstenen om een liefdevolle, vrouwelijke energie op te nemen.

Welke stenen: Deze reinigingsmethode is geschikt voor alle kristallen en edelstenen. Met name voor kristallen en edelstenen die niet goed reageren op water. Een paar voorbeelden: Maansteen, Seleniet, Labradoriet, Bergkristal, Amethist, Mystic Merliniet, Lapis Lazuli.

Hoe: Plaats je kristallen of edelstenen op je vensterbank vlak en laat ze daar een nacht staan. 

3. Eclips

Een eclips is een zons- of maansverduistering. Een eclips biedt een perfecte gelegenheid om je kristallen of edelstenen met geheel nieuwe energie op te laden. De maansverduistering is nauw verbonden met grote interne verschuivingen; de zonsverduistering met externe verschuivingen en felle veranderingen in de samenstelling van je leven. Een eclips biedt een goede reiniging voor mensen die vastzitten in een energie en bepaalde facetten van hun leven willen omgooien.

Welke stenen: Bijvoorbeeld alle soorten Maansteen, Obsidiaan, Zwart Toermalijn, Charoiet, Larvikiet, Seleniet, Labradoriet, Mystic Merliniet, Phreniet, Groen Fluoriet, Rozekwarts, Lapis Lazuli.

Hoe: Leg je kristallen of edelstenen op een vensterbank of in een veilige buitenruimte waar ze veel licht kunnen opnemen. 

4. Zoutbad

Zout helpt om ongewenste energie en negatieve invloeden te verwijderen. Zout is de perfecte manier om je kristallen en edelstenen en daarmee jezelf, in een zachte stroom te brengen.

Welke stenen: Harde stenen als Amethist en kwarts zijn robuust van aard en kunnen zout goed verdragen. Wees voorzichtig met stenen die poreus of wat zachter zijn zoals Seleniet, Lepidoliet, Malachiet en Angeliet. Zij kunnen gemakkelijk worden aangetast door het zout.

Hoe: Plaats de stenen en kristallen in een kom met droog zout en laat ze enkele uren tot een nacht staan. Het zout absorbeert de negatieve energieën van de kristallen. Spoel de kristallen en edelstenen na het zoutbad grondig onder stromend water, om overtollig zout te verwijderen.

5. Smudging

Smudging is een eeuwenoude techniek waarbij salie, Palo Santo, ceder, lavendel of sweetgrass wordt gebruikt. Salie is de meest populaire keuze, omdat dit kruid doordrenkt is met veel helende eigenschappen. Dit krachtige kruid zuivert, kan ons verbinden met het geestenrijk, negatieve energie opruimen en stress verzachten.

Welke stenen: De smudging-methode is voor elke kristalsoort en voor elke edelsteen geschikt. Met name voor Pyriet, een edelsteen waarvan je de glans niet wilt verliezen. Voor elk kristal en voor elke edelsteen is dit een veilige manier van opladen.

Hoe: Zorg ervoor dat je buiten bent of in de buurt bent van een open raam, zodat de slechte energie een uitweg heeft. Voor het beste resultaat gebruik je gebundelde saliestokjes. Houd de punt van je saliestokje in één hand en je kristallen of edelstenen in je andere hand. Zwaai de salie over de steen, zodat de rook de steen minstens dertig seconden omhult.

6. Zonlicht

Terwijl de maan vrouwelijke energie uitstraalt, geeft de zon een mannelijke energie, die je vitaliteit en levenskracht biedt. Er is niets fijner dan een door de zon verwarmde steen in je hand te houden. En te voelen hoe dat die warme energie zich in je lichaam omzet in een vreugdevol gevoel.

Welke stenen: Deze methode is geschikt voor donkere en heldere stenen zoals Hematiet, Carneool, Mookaiet, Tijgeroog, Serpentijn, Kambaba, Nefriet Jade, Mosagaat en Groen aventurijn, Zwart Toermalijn, Purpuriet, Fosfosideriet, Jaspis.

Hoe: Zet bij een mooie dag of een heldere hemel je kristal of edelsteen buiten, zodat deze in enkele uren in de zon kan opwarmen.

7. Geluid / Soundhealing

Het gebruik van geluidsfrequentie is een snelle en effectieve manier om je edelstenen te reinigen.

Welke stenen: Deze methode is geschikt voor alle kristallen en edelstenen. Deze methode is goed bruikbaar wanneer je een heleboel kristallen hebt en eveneens een veilige manier om je kristallen en edelstenen te reinigen en op te laden.

Hoe: Of je nu ‘chant’, stemvorken gebruikt of een kom laat ‘zingen’, het gaat erom dat het geluid een vibratie kan bereiken die de stenen omvat. Je kunt deze methode voor elk kristal en voor elke edelsteen toepassen. De geluidsband hoeft niet langer dan vijf minuten te duren. 

8. Seleniet

Seleniet heeft de bijzondere eigenschap om andere kristallen te reinigen en op te laden, zonder verlies van eigen energie. 

Welke stenen: Het gebruik van Seleniet voor het reinigen en opladen is een veilige manier voor alle kristallen en edelstenen.

Hoe: Leg de kristallen of edelstenen op een oplaadplaat of schaaltje van Seleniet. Laat ze minimaal zes uur liggen. 

9. Begraven

De aarde kan direct reinigen en de geest nieuw leven inblazen. Hetzelfde geldt voor kristallen. Het begraven van je edelstenen in de aarde is een geweldige manier om ze opnieuw te aarden en om alle slechte energie te verwijderen. Sieraden met edelstenen of kristallen kun je aan takken of bladeren van een gezonde kamerplant hangen.

Welke stenen: Tijgeroog, Citrien, Carneool, Jaspis, Amethist, en Agaat zijn geschikte edelstenen. Doe dit niet bij zacht en poreuze stenen als Seleniet, Haliet, Angeliet, Calciet of Pyriet (hoewel stabiel mineraal, kan pyriet reageren met water en zuurstof om zwavelzuur te produceren, wat de steen kan beschadigen). 

Hoe: Zoek een goede plek om je kristallen en edelsteen te begraven. Begraaf ze op een paar centimeter diep. Laat ze minimaal vierentwintig uur en maximaal drie dagen in de aarde liggen. 

10. Ademwerk

Ademwerk kan ook een effectieve manier van reinigen zijn.

Welke stenen: Deze methode is bijzonder geschikt voor kleinere stenen zoals trommelstenen.

Hoe: Houd je steen in je dominante hand. Focus op je intentie en adem diep in door je neus en uit door je mond. Breng de steen vervolgens dicht bij je gezicht en adem krachtig kort via je neus dóór de steen en uit door je mond óp de steen. Hiermee breng je de steen naar zijn hoogste vibratie. Doe dit ongeveer dertig seconden.

11. Visualisatie

Tenslotte kun je ook je kristallen en edelstenen reinigen en opladen door het delen van je eigen intuïtieve krachten. Door het reinigen van je stenen via een visualisatie- en meditatiemethoden kun je de band met je kristallen en edelstenen versterken. Het is belangrijk dat je je goed voelt en dat je je energie aardt en verbindt, zodat je steen niet het werk hoeft te doen.

Welke stenen: Je kunt deze methode met al je edelstenen doen.

Hoe: Houd je steen in je dominante hand en aard je energie totdat je je gecentreerd voelt. Visualiseer een groot wit licht in je handen, dat de edelsteen omringt en je doordringt. Richt je op alle onzuiverheden en negatieve energieën die uit je steen stromen en vervangen worden door puur en helder licht. Dit proces kan enkele minuten duren en je moet het slechts met één steen tegelijk doen, zodat je je energie volledig kunt richten.

 

 

 

Veel gestelde vragen over het reinigen van edelstenen

Waarom moet ik mijn kristallen of edelstenen reinigen?

Kristallen en edelstenen zijn energetische bronnen.  Ze kunnen verstopt raken of zwaar belast worden door energie. Door ze een reiniging en oplading te geven, help je ze om al die verzamelde energie af te voeren en ruimte vrij te maken zodat ze hun goede werk kunnen blijven doen.

Moet ik mijn nieuwe kristallen reinigen?

Absoluut! Zodra een kristal of edelsteen in jouw bezit komt, is het logisch om het te reinigen, op te laden en te programmeren om aan jouw persoonlijke behoeften te voldoen. Houd je steen vast tijdens meditatie en visualiseer alles wat je ervan verwacht, wees ook dankbaar.

Hoe vaak moet ik mijn edelstenen reinigen?

Dit hangt af van hoe vaak je je edelstenen gebruikt en wat voor soort werk ze doen. De kristallen die je gebruikt of altijd bij je draagt, moet je vaker reinigen dan de stenen die bijvoorbeeld in een kamer liggen. Een goede richtlijn is om je kristallen of edelstenen eens per maand een reiniging en een oplaadbeurt te geven, of nadat je chakra- of reikibehandelingen hebt gedaan. Zoals bij alles wat met kristallen en edelstenen te maken heeft, is het meeste van de verbinding gebaseerd op gevoel, energie en intuïtie, dus als je het gevoel hebt dat je edelsteen baat zou hebben bij een reiniging, voer deze dan uit.

Hoe weet ik wanneer een steen is gereinigd?

Na jouw reinigingssessie moet je kristal of edelsteen lichter in de hand en minder belastend voelen. Opnieuw is intuïtie altijd je beste gids.

Vorige post
Volgende post