* ・゚✧♡ Empower your Universe ♡✧・゚ *

KOPEREN SIERADEN: BETEKENISSEN, KRACHT & GEBRUIK - DEVA LOVES

KOPEREN SIERADEN: BETEKENISSEN, KRACHT & GEBRUIK

Koperen sieraden zijn een van de beste manieren om de helende eigenschappen van koper op te nemen. Door het metaal dicht op de huid te dragen synchroniseren jouw vibraties met die van het koper.

Wat is Koper?

Koper is een roodbruin buigzaam metaal met als kenmerk dat het een hoge geleidbaarheid heeft. Het is ook te vinden in veel edelstenen, van Malachiet tot Turkoois en Chrysocolla. Eén van de meest fascinerende feiten over koper is dat het het derde meest voorkomende sporenelement in ons lichaam is. Dat maakt dat we diep verbonden zijn met dit zachte, glanzende erts.

Geschiedenis

Koper heeft een lange geschiedenis. Het maakte voor het eerst haar verschijning in 77 na Christus, onder de Griekse naam Cyprium, dat verwijst naar Cyprus; het land waarin het metaal voornamelijk werd gewonnen. De naam werd later veranderd in Cuprum en uiteindelijk in de naam die we kennen: koper. Toen het in Griekenland ontdekt werd, werd het vaak gepolijst en gebruikt als spiegels. De Grieken koppelden het metaal aan de godinnen van de liefde: Aphrodite en Venus. Later werd koper in Rome als valuta gebruikt. En door de Egyptenaren om water te zuiveren en wonden schoon te houden. Pas in de jaren ‘70 begon het Westen de genezende elementen van koper te erkennen.

Helende werking

Het dragen van koper heeft een breed scala aan voordelen voor het lichaam, de geest en de ziel. Koper kan de energieoverdracht vergroten. Wanneer het metaal wordt gecombineerd met helende mineralen of kristallen, kan het heling bevorderen. Het metaal is een heel krachtige verbinder tussen fysiek en spiritueel en een must-have als het gaat om mentaal welzijn en emotionele heling. Als een verbazingwekkende versterker en geleider van energie helpt dit verwarmende mineraal om overtollige ladingen energie los te laten, om positieve trillingen te geleiden en om te helpen bij het in balans brengen van de chakra’s. Het metaal kan negativiteit opruimen en positieve en krachtige denkpatronen bevorderen.

De gezondheidsvoordelen van het dragen van koper

Eén van de gezondheidsvoordelen van koper is het vermogen om de bloedcirculatie te verbeteren en zuurstof te laten stromen. Dat geeft een heldere energie en een verscherpte geest. Het metaal kan gunstig zijn voor mensen met bloedarmoede of een gebrek aan rode bloedcellen, het kan de fitheid verhogen en helpen om interne ziekten te voorkomen. Koper wordt gebruikt bij het verminderen van stijve gewrichten, pijnen en kwalen die vaak geassocieerd worden met artritis en reuma. En het kan helpen bij de productie van collageen en het systeem aanmoedigen om kwaaltjes die leiden tot huidaandoeningen en huiduitslag te bestrijden.

Hoe koper te gebruiken

Koper kan op en rond het lichaam worden gebruikt met koperen sieraden en stenen met koper. Voor het openen en in evenwicht brengen van de lagere chakra's kun je het tijdens momenten van meditatie op de onderbuik plaatsen. Helende edelstenen met een hoog kopergehalte zijn: Azuriet, Malachiet, Chrysocolla en Turkoois.

Astrologisch teken

In de zodiac is koper voor iedereen een geweldig helend element, maar het heeft een speciale band met degenen die geboren zijn onder de sterrenbeelden stier en boogschutter. Stieren zijn stoïcijns, aards en enigszins koppig. Maar ze worden geregeerd door Venus, wat hen in contact brengt met schoonheid en artistieke eigenschappen. Boogschutters zijn spontaan. Ze houden van vrijheid en intellectuele gesprekken. Ze drukken zich graag op duizend verschillende manieren uit en hebben een sterke onafhankelijks gevoel. Koper helpt hen om geaard te blijven en afgestemd te zijn op hun wortelchakra.

Koperen sieraden

Koperen sieraden zijn een van de beste manieren om de helende eigenschappen van koper te benutten. Door het metaal dicht op de huid te dragen, synchroniseren de eigen vibraties met die van het koper. Koper heeft de eigenschap om pijn te verzachten, de cardiovasculaire gezondheid te verbeteren, de chakra’s op te ruimen en de innerlijke energie en het innerlijke geluk in evenwicht te brengen.

Hoe Koper te Reinigen

Net als alle helende kristallen moet koper ook af en toe worden ontladen en opgeladen om het gezond, harmonieus en in de vibratiefrequenties te houden. Wanneer koper wordt gereinigd en verzorgd, is het beter in staat om te genezen en om energieën door te geven. Het reinigen van koper is heel eenvoudig. Los een paar druppels citroensap en zout op in warm water en dompel het koper onder in de oplossing. Laat het even weken en spoel het goed af. Als het koper is bevuild, dan kun je ook een zachte tandenborstel gebruiken om het vuil eraf te poetsen.

Verwen jezelf met de tijdloze schoonheid en positieve energie van dit eeuwenoude metaal. Ontdek de helende kracht van koper met onze prachtige collectie koperen armbanden.

Vorige post
Volgende post