* ・゚✧♡ Empower your Universe ♡✧・゚ *

Merkaba - Heilige Geometrie - DEVA LOVES

Merkaba - Heilige Geometrie

MERKABA

Het Merkaba-symbool is een oude esoterische term die zijn oorsprong vindt in het oude Egypte. Het woord "Merkaba" is samengesteld uit drie afzonderlijke woorden: "Mer", wat betekent "licht", "Ka", wat verwijst naar de spirituele energie die in elk individu aanwezig is, en "Ba", wat "lichaam" betekent. Samengevoegd betekent Merkaba dus "licht-lichaam".

MERKABA

Het Merkaba-symbool bestaat uit twee tetraëders, ook wel bekend als driehoekige piramides, die met elkaar zijn verweven. De ene tetraëder wijst naar boven, en de andere naar beneden, waardoor een driedimensionaal sterpatroon ontstaat. Dit representeert de balans tussen het goddelijke en het aardse, de hemel en de aarde, het mannelijke en het vrouwelijk en de harmonieuze integratie van dualiteit.

Gebruik en Toepassing: Het Merkaba-symbool wordt gebruikt als een krachtig spiritueel hulpmiddel. Door meditatie, visualisatie en intentie kan het symbool geactiveerd worden en kan het dienen als een middel om je bewustzijn uit te breiden en je te verbinden met hogere niveaus van bewustzijn.

Activatie van de Merkaba: Om de Merkaba te activeren, richt je je aandacht op het symbool en visualiseer je het draaien van de tegenovergestelde driehoeken. Adem diep in en uit, en stel je voor dat je omhuld wordt door een krachtig veld van licht. Voel hoe je energie zich uitbreidt en zich verbindt met de universele levenskracht.

Door regelmatige activatie van de Merkaba kun je diepgaande transformatie en bewustzijnsverruiming ervaren. Het kan je helpen je eigen potentieel te ontdekken, spirituele groei te bevorderen en toegang te krijgen tot diepere lagen van wijsheid en inzicht.

Voordelen van het werken met Merkaba

  • Bescherming: De Merkaba wordt beschouwd als een krachtig symbool van bescherming. Het activeren en visualiseren van de Merkaba wordt vaak gebruikt om een beschermend energetisch schild om je heen te creëren, waardoor negatieve energieën worden afgeweerd en je eigen energiebalans wordt behouden.
  • Energetische heling: De Merkaba wordt ook gebruikt als een instrument voor energetische heling. Door je te verbinden met de energie van de Merkaba en deze te visualiseren, kunnen blokkades en onevenwichtigheden in het energiesysteem worden opgelost. Hierdoor bevorder je heling en harmonie.
  • Spirituele transformatie: De Merkaba wordt dus gezien als een symbool van spirituele transformatie en evolutie. Het activeren van de Merkaba kan een manier zijn om hogere spirituele dimensies te bereiken en een diepere verbinding met het goddelijke te ervaren. Ook kan het leiden tot persoonlijke groei, bewustzijnsuitbreiding en spirituele verlichting.
  • Manifestatie: De Merkaba wordt geassocieerd met het vermogen om gedachten en intenties om te zetten in materiële realiteit. Het is een krachtig instrument voor manifestatie, waarbij je de Merkaba gebruikt om je positieve energie te richten en doelen te verwezenlijken.
  • Interdimensionaal reizen: Volgens sommige spirituele tradities kan de Merkaba worden gebruikt als een soort voertuig voor interdimensionaal reizen en het verkennen van andere werkelijkheden. Door de Merkaba te activeren en te besturen, wordt geloofd dat je toegang kan krijgen tot hogere bewustzijnsniveaus en spirituele rijken.
  • Balans en integratie: De Merkaba symboliseert de harmonieuze integratie van dualiteit, zoals hemel en aarde, mannelijk en vrouwelijk, licht en donker. Het herinnert je aan het belang van balans en harmonie in alle aspecten van het leven en nodigt uit tot het verenigen van tegenstellingen om tot heelheid te komen.
  • Bewustzijnsverhoging: De Merkaba wordt beschouwd als een hulpmiddel voor bewustzijnsverhoging. Het activeren en werken met de energie van de Merkaba kan leiden tot een dieper begrip van het zelf, hogere niveaus van bewustzijn en een verruimd perspectief op het leven en het universum.

De Merkaba is een symbolische sleutel tot transformatie en bewustzijnsverruiming. Door het activeren van dit krachtige symbool kun je diepere lagen van bewustzijn verkennen, jezelf beschermen tegen negatieve energieën en een diep gevoel van harmonie en balans in je leven creëren. Ontdek de kracht van de Merkaba en laat het je pad van spirituele groei en transformatie verlichten.

Bekijk hier onze Merkaba sieraden.

 

Vorige post
Volgende post